Flicka on voinut hyvin koko odotusajan. Nyt alkaa näyttää aika muhkealta mammalta. Ja meillä...jännitys tiivistyy - mihin sitä onkaan ryhtynyt! Montakohan sieltä tulee? Mukava arvailla eikä tietää liian tarkasti . Flicka on rauhoittunut ja haluaa mieluiten olla syrjässä kun toiset leikkivät ja pomppivat.
Mukava pesäpaikka on löytynyt olohuoneen pöydän alta. Siellä Flicka loikoilee jos katselemme TV:tä.
Tänään aurinkoinen ilma houkutteli ulos. Siispä tallille lapioimaan tallipihaa lumesta. Varsat olivat pihatossa myös innostuneet eilen lauhassa säässä juoksentelemaan. Selkään oli kertynyt kerros jäätynyttä lunta. Siispä mikä romanttisempaa kuin mennä kaksin iltakävelylle. Ja samalla taluttaa kaksi vikuroivaa oripoikaa lämpimään talliin nukkumaan. Vauhtia meinasi varsoilla olla liikaakin - mutta laukka ei ollut talutuksessa sallittu askellaji. Joten aina välillä otimme piruetteja hankeen. Taisi vain mukava talli vetää puoleensa.
Raku on kumma hevonen. Aikuinen ori eikä edes hirnu kun varsat tulee viereen hölmöilemään. Katselee vain - ai jaa - taasko nuo kaverit saapui. Isokin hevonen, kuten Raku näytti melko matalalta, kun rekiretki suuntautui pitkin upottavaa peltoa.